Saga Nyrén Piraatti. Feministi. Aktivisti.

Kaikki blogit puheenaiheesta Eduskuntavaali 2019

Persut sössivät jytkynsä pahemman kerran

Ainoana johdonmukaisesti haittamaahanmuuttoa vastustaneena puolueena Perussuomalaiset olivat todella vahvoilla huhtikuun 14 päivän 2019 eduskuntavaalien alla. Syksyn 2015 kansainvaelluksessa 32 000 tarpeettomasti Suomessa  tehtyä turvapaikkatutkimusta – sen sijaan, että vain vastuuvaltiot olisi selvitetty Suomessa ja tutkittavat passitettu niihin Dublinin sopimuksen mukaan – olivat maksaneet suomalaisille hirvittävän hinnan sekä miljardien eurojen kustannuksina että henki-, väkivalta- ja seksuaalirikoksina, haittojen jatkuessa yhä.

Tehdään Suomesta taas edelläkävijämaa

Suomi antoi ensimmäisenä maana Euroopassa naisille äänioikeuden vuonna 1906, ja vuonna 2015 Suomi julkaisi omat emojinsa - ensimmäisenä maana maailmassa (KL 4.11.2015). Vaikka jälkimmäinenkin on ihan kiva saavutus, niin uskallan väittää että maamme on jo yli vuosikymmenen keskittynyt poteroidensa syventämiseen sen sijaan että pyrkisimme olemaan maailman ensimmäisiä jossakin.

Alla kolme esimerkkiä:

Kansalaisnöyryydettömyys kunniaan - kilpailutetaan puolueet!

Alamaisasenteettomuuttamme sekä vallanpitäjiä, virkakoneistoa ja puolueita että myös äänekkäimpiä ja röyhkeimpiä "kansalaisverkostoja" kohtaan on jo syytä kohentaa. Olemme tämän vuosituhannen kuluessa kärsineet erilaisten ylhäältäpäin 'rahvaan parhaaksi' suuna-päänä-takamuksena paasaavien itseriittoisten besserwissertahojen vakavan syyllistävään sävyyn suitatukkivista isovelipäiväkäskyistä. Ja mediahegemonistisista kuplakeskuskomiteaukaaseista. Jopa ns.

Pedofiilien uhreja on paljon enemmän

 

Jatkan siitä minkä Mark Andersson aloitti, koska minulla on samanlaisia kokemuksia lapsuudestani 1960-luvulta http://kyy.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267637-olin-pedofiilin-uhri

 

Lisääntykää ja täyttäkää maa tai …

 

Tiedotusvälineet kertoivat eilenkin, että jos suomalaiset eivät lisäänny niin eläkkeenmaksajia ei ole tulevaisuudessa tarpeeksi ja eläkkeitä joudutaan leikkaamaan ja maahanmuuttoa pitää lisätä huomattavasti.

https://yle.fi/uutiset/3-10601253

Lapin asia koskettaa koko maassa – ja siitä on Lapille hyötyä

On ilo aloittaa tämä blogi suurilla uutisilla pohjoisesta! 

Ryhdyin ehdolle eduskuntaan viikko sitten Lapin vihreiden listalta. Tiedusteluja ehdokkuudesta oli tullut mittava määrä jo ennen sitä, mikä lopullisesti kallisti vaa’an mukaan lähtemisen kannalle. Moni kysyjä esitti toiveensa Lapin nykysuunnan muuttamisesta, ja siihen kutsuun tahdoin myös vastata. 

Pääseekö paikallisesti sopimalla eduskuntaan?

Paikallinen sopiminen on keino sopia työehdoista itsenäisesti. Näissä vaaleissa kokeillaan, toimiiko paikallinen sopiminen kansanedustajien valinnassa. Teen sinulle vuosisadan vaalitarjouksen!

Julkistin eilen 15.1 oman eduskuntavaalikampanjani. Jos tulen valituksi eduskuntaan, lahjoitan 40000 euroa vaalikauden palkkioistani takaisin veronmaksajille. Koska kansanedustajien palkkio on kiinteä, en voi tinkiä bruttoansiostani. Siksi lahjoitan 40000 euroa hyväntekeväisyyteen, jonka kohteisiin kaikki voivat halutessaan vaikuttaa. Näin osa palkkiostani palaa takaisin sen maksajille.

perustulolla emme tule saamaan mitään aikaan

Väestö- ja kansanterveystieteessä käytetään termiä epidemiological transition (epidemiologinen siirtymä). Kyseisen termin avulla kuvataan ilmiötä, jossa väestön kehittyessä tarttuvien tautien merkitys heikentyy, kun taas krooniset elämäntapojen terveysriskit lisääntyvät. Suomessa kuten muualla Euroopassa sosiaaliturvajärjestelmän syntyminen oli mahdollista aikana, jolloin työmarkkinoiden vakaus ja demografisten tekijöiden vuoksi työttömyyttä aiheuttavat tekijät kuten työkyvyttömyys, kitkatyöttömyys tai vanhuus olivat suhteellisen harvinaisia ja/tai lyhytkestoisia.

Mustavalkoinen media, Oulun uhrit ja henkilökohtaiset agendat

Vaalit ovat lähellä. Lieneekö sattumaa, että mediat jälleen kuohuvat maahanmuuttoon tai maahanmuuttajataustaisten tekemiin rikoksiin liittyen. Jos sivuutetaan vaikka viime aikoina varmasti jokaisen meidän tietoomme tullutta ”Oulun seksuaalirikosvyyhtiä”, kerrotaan tapahtumien sijoittuneen viime kesän tienoille. Lähes joka artikkelissa puhutaan ”epäilyistä”, koska tutkinnat ovat vielä kesken ja osa epäilyistä on myös vapautettu. Kuitenkin jos sosiaalisen median kannanottoja seuraa, voisi ajatella rikoksien tapahtuneen viimeisten muutaman viikon aikana.

Suomessa voitaisiin siirtyä yksipuoluejärjestelmään

Suomessa on erikoinen tapa puhua puolueista, kuten ne olisivat yksittäisiä henkilöitä. Aina kuulee varsinkin vaalien alla (jotka toki ovat koko ajan tulossa) puhuttavan siitä minkälaista politiikkaa ja mitä mieltä jostain yksittäisestä kysymyksestä jokin puolue on. Tämä on hyvinkin harhaanjohtavaa pulinaa, koska itse en ainakaan tiedä yhtään asiaa, josta jonkin puolueen sisällä olisi absoluuttinen yhteisymmärrys. Tälle tavalle puhua asioista on toki ymmärrettävä selitys, joka on hyvin erikoinen vaalitapamme.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä